Oogmeting

Een nauwkeurige oogmeting bij Optiek Vererfven is de sleutel tot helder zicht en ooggezondheid. Onze professionele en uitgebreide metingen onthullen subtiele veranderingen in je zicht en identificeren eventuele oogproblemen vroegtijdig. Van scherp zicht tot een goed algemeen welzijn, een regelmatige oogmeting is essentieel om ervoor te zorgen dat je ogen in topconditie blijven.

Oogmeting

Onze hoogwaardige apparatuur onthult elk detail van jouw zicht, wat resulteert in een nauwkeurig voorschrift en een betere kijkervaring. Vertrouw op technologie voor helderheid en comfort, elke keer dat je onze winkel bezoekt.

Test je nachtzicht

Veel mensen hebben last van slecht zien bij schemer en ’s nachts. Jij ook? Het is avond, de koplampen van je tegenliggers verblinden je, de wegmarkeringen zijn minder goed zichtbaar en de afstanden zijn lastiger in te schatten.

Lees meer

Erg vervelend want het maakt het autorijden in de schemer en ’s nachts extra vermoeiend.

In werkelijkheid is je oogcorrectie ’s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Dit verschil heeft te maken met de pupil, die ’s nachts groter is. Hierdoor zie je ’s nachts minder goed met je bril waarmee je overdag prima ziet.

Onze DNEye® scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo meten we een optimaal zicht overdag, tijdens de schemer en ’s nachts.

Low Vision

Wij zijn verdeler van het volledige gamma hulpmiddelen van Ergra Engelen, een autoriteit op het gebied van low vision en vereenvoudigde oplossingen die de levenskwaliteit van slechtzienden verbetert.

DNEye scanner

Beleef de revolutionaire oogtest met de Rodenstock DNEye® scanner.
De DNEye® scanner doet niet één oogmeting. Het apparaat scant het oog met een onschadelijke lichtstraal, waarbij het 1200 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden van jouw pupil. Hierna zullen onze medewerkers jouw ogen ook nog eens meten zoals je dat van ons gewend bent. De digitale resultaten van deze beide onderzoeken worden in de fabriek samengevoegd tot het perfecte brillenglas.

DNEye® Scanner

Optiek Vererfven gebruikt de DNEye® Scanner om de afmetingen van jouw ogen te bepalen.

Meting van de
oogparameters

Jouw oogparameters worden gemeten om exacte waarden te verkrijgen die worden gebruikt tijdens het productieproces.

Berekening van de
meetwaarden van de
individuele ogen

Optiek Vererfven stuurt de gegevens door naar Rodenstock, waar hun gepatenteerde berekeningen worden gebruikt om een biometrische dataset te maken.

Maken van het
biometrische oogmodel

Deze gegevens worden gebruikt voor het opstellen van een nauwkeurig biometrisch model van beide individuele ogen.

Digitale overdracht van
gegevens naar
brillenglas

De biometrische modellen van jouw beide ogen worden gebruikt voor het berekenen van de brillenglazen en worden tijdens de productie getransporteerd naar de brillenglazen. Elk brillenglas wordt specifiek aangepast op basis van de biometrische parameters.

Biometrisch Intelligente
Glazen® van Rodenstock

Optiek Vererfven stuurt de gegevens door naar Rodenstock, waar hun gepatenteerde berekeningen worden gebruikt om een biometrische dataset te maken.

WIL JE MEER INFORMATIE?

KOM LANGS VOOR PERSOONLIJK ADVIES!

Glasadvies nodig?

Bij Optiek Vererfven begrijpen we dat het juiste glasadvies essentieel is voor je kijkcomfort. Onze deskundige opticiens bieden op maat gemaakt advies om de perfecte glazen te kiezen die passen bij je levensstijl, visuele behoeften en modevoorkeuren. Kom langs voor advies op maat.

Unifocaal

Unifocale glazen bieden helder zicht voor één afstand, ideaal voor bijziendheid of verziendheid. Onze deskundige opticiens en optometristen zorgen voor een nauwkeurig voorschrift en precieze afstelling, wat resulteert in een scherp en comfortabel zicht. Kies voor eenvoud en duidelijkheid met onze hoogwaardige unifocale glazen.

Progressief

Ontdek naadloze veelzijdigheid met progressieve glazen. Deze geavanceerde brillenglazen bieden scherp zicht op verschillende afstanden, zonder hinderlijke zichtlijnen in het glas. Laat onze opticiens en optometristen je begeleiden naar een moeiteloze overgang tussen veraf, nabij en alles daartussenin.

Computerglazen

Computerglazen worden aanbevolen vanwege hun vermogen om de visuele vermoeidheid en ongemakken te verminderen die vaak optreden bij langdurig werken achter een computerscherm. Deze glazen zijn speciaal ontworpen om te compenseren voor de specifieke kijkafstand en -hoeken van digitale apparaten. Ze verminderen de belasting van de ogen door het blokkeren van schadelijk blauw licht en het optimaliseren van het scherpstellen op nabijgelegen objecten, zoals het computerscherm. Het dragen van computerglazen kan de kans op digitale oogstress, droge ogen en hoofdpijn verminderen, waardoor een comfortabelere en efficiëntere werkervaring ontstaat.

MiYOSMART

Het slimme brillenglas voor behandeling van toenemende myopie (bijziendheid) bij kinderen. Het MiYOSMART brillenglas is ontwikkeld om myopie te corrigeren én gelijktijdig de progressie van myopie te vertragen. Kom langs voor meer informatie!

Low Vision oplossingen

Low Vision is een ander woord voor slechtziendheid.

Wie met een bril of contactlenzen van optimale sterkte geen gezichtsscherpte van 30% haalt is slechtziend. Vaak is de slechtziendheid veroorzaakt door een verminderde functie van het netvlies.
Slechtzienden kunnen geholpen worden met hulpmiddelen die bepaalde activiteiten terug mogelijk maken (vb. lezen, hobby’s uitoefenen, televisiekijken,…). Die specifieke hulpmiddelen vergroten het beeld om de

Lees meer

prestaties van de ogen te verbeteren. Dit kan gaan van een eenvoudige handloep tot speciaal aangepaste brillen of elektronische apparatuur.

Heb je een medische aandoening zoals macula degeneratie, cataract, glaucoom, diabetes retinophatie, …? Dan kunnen medische filters de ogen beschermen en je visueel comfort verhogen. Ze absorberen een specifiek deel van het licht dat schadelijk en/of storend kan zijn en verhogen het contrast.

Bij Optiek Vererfven kan je ook terecht voor loepenbrillen, handloepen, tv-loepen, beeldschermloepen, verlichting, voorleesapparaten,…

Wij zijn verdeler van het volledige gamma hulpmiddelen van Ergra Engelen, een autoriteit op het gebied van low vision en vereenvoudigde oplossingen die de levenskwaliteit van slechtzienden verbetert. We zoeken samen met jou naar het beste hulpmiddel om je een zo goed mogelijk zicht te geven.

Bel gerust voor een afspraak, we helpen je graag verder.

WIL JE MEER INFORMATIE?

KOM LANGS VOOR PERSOONLIJK ADVIES!

Wij werken samen met de volgende glasleveranciers