Contactlenzen

Ben je op zoek naar contactlenzen of wil je voor het eerst lenzen proberen? Bij optiek Vererfven nemen we samen de tijd om op zoek te gaan naar de meest geschikte lens.
Net zoals bij brillenglazen bestaan er lenzen om verschillende visuele afwijkingen te corrigeren. Aan de hand van een lensaanpassing gaan we op zoek naar de juiste lenzen met het beste zicht en comfort.

Lees meer
Bovendien geven we je ook de nodige informatie en tips voor een correct gebruikt van de lenzen. Een volledige oogmeting, proeflenzen, aanpassingen en nacontroles zijn inbegrepen in het volledige lensaanpassingspakket.

Proefpakket
lenzen

Wil je lenzen proberen? Met ons proefpakket van unifocale lenzen, torische lenzen of progressieve lenzen neem je alvast een snelle start! Kom langs in de winkel voor meer informatie.

Contactlens
aanpassing

Optiek Vererfven stelt je een volledig aanpassingspakket voor, inclusief een oogmeting, proeflenzen, aanpassingen en nacontroles.

Contactlens
controle

Behoud helder zicht en comfort met onze contactlenscontroles bij Optiek Vererfven. Onze deskundige aanpak zorgt voor een nauwkeurige evaluatie en aanpassing van je contactlenzen.

WIL JE MEER INFORMATIE?

KOM LANGS VOOR PERSOONLIJK ADVIES!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat is het verschil tussen dag- en maandlenzen?

Bij Optiek Vererfven begrijpen we dat elke lenskeuze uniek is. Daglenzen bieden een optimale balans tussen gebruiksgemak en hygiëne, met dagelijkse vervanging. Maandlenzen, daarentegen, zijn ontworpen voor langdurig draagcomfort en vergen consistent reinigen en bewaren. Ontdek het verschil en selecteer de lenzen die naadloos aansluiten bij jouw levenswijze.

Hoe vaak moet ik mijn contactlenzen vervangen?

De vervangingsfrequentie verschilt per type lens. Daglenzen worden dagelijks vervangen, terwijl maandlenzen, tweewekelijkse of driemaandelijkse lenzen periodiek gereinigd en vervangen worden.

Kan ik tijdens het slapen mijn lenzen inhouden?

Het is niet aanbevolen om lenzen ’s nachts te dragen, tenzij specifiek ontworpen voor langdurig dragen. Normale lenzen kunnen het oog uitdrogen en ongemak veroorzaken als ze ’s nachts blijven zitten.

Wat moet ik doen als mijn ogen droog aanvoelen met lenzen?

Als je last hebt van droge ogen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Overweeg het gebruik van oogdruppels voor bevochtiging en kom langs in onze winkel voor meer advies.

Hoe vaak moet ik mijn contactlenzen laten controleren?

Regelmatige oogcontroles worden aanbevolen, meestal minstens eens per jaar, om de gezondheid van je ogen te evalueren en de juistheid van je voorschrift te controleren. Kom langs in onze winkel voor een contactlens controle.

Enkele basisregels voor dragers van contactlenzen

 • De lenzen maximaal 8 tot 10 uur dragen
 • De lenzen 30 minuten voor het slapen uitnemen
 • 1 dag per week de ogen laten rusten
 • Bij ongemak de lenzen verwijderen
 • De lenzen niet langer gebruiken dan voorgeschreven
 • Onderhoudsproducten na opening beperkt bewaren
 • Contacteer een oogarts of kom langs bij ons in de winkel bij problemen

Hoe de lenzen reinigen?

 • Zorgvuldig de handen wassen voor het uitnemen van de lenzen
 • De lens in de palm van de hand leggen en met lensvloeistof reinigen door zacht over de lens te wrijven
 • De lens afspoelen en in lensvloeistof bewaren om het vormen van bacteriën te voorkomen
 • Opnieuw afspoelen en de lens inbrengen
 • De lensvloeistof dagelijks vervangen

Wij werken samen met de volgende lenzenpartners: